Worship Street
London EC2A

 

This project in Hoxton for the Cripplegate Foundation, was designed and completed by Jef Smith during his time at Jestico + Whiles.
The brief involved the creation of contemporary office spaces which could be let in separate units or to a single tenant, if required. The courtyard reception entrance is signaled from Worship Street by a large graphic '87A' that fills the full height window adjacent to the entrance door. The reception space is enclosed by frameless glazing at ground level with insulating translucent Kalwall panels above. This allows the south-west light to illuminate the reception space while avoiding excessive heat gain and screening out unwanted views to and from the neighbouring properties.
Inside, the double height reception space a series of clearly articulated elements such as staircase, bridge, handrail, bench and screen are expressed in contrasting materials and finishes such as: the lightness of the Kalwall, smooth plasterwork and birch faced ply paneling set against, the weight and texture of shuttered concrete and screed floor. The coloured glass intensifies the changing effects of direct sunlight entering the space through the course of the afternoon and early evening.

 

Client

Cripplegate Foundation

Completion

April 2003

Size

1150m²

Cost

£1.275M

«